Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies

Nastavenia

Kotlovina

  • 24.11.2014.
  • Stredne obtiažne
  • 4

Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo ľudí. Toto jedlo je typické pre severozápadné Chorvátsko. Typické pre neho je opojná vábivá vôňa a veľmi často sa pripravuje vo viniciach alebo na iných stretnutiach pod holým nebom. Základom sú bravčové kotlety, ale aj kuracina, klobása alebo riečna ryba obalená v kukuričnej múke.

Ingrediencie

  • 400 g bravčových kotliet (4 kusy)
  • 4 kusy kuracieho mäsa (podľa vašej chuti)
  • Podravka ochucovadlo
  • 0,5 dl oleja
  • 4 klobásy na grilovanie
  • 150 g cibule
  • 100 g čerstvých paprík
  • 150 g čerstvých paradajok
  • 1 malá chilli paprička
  • 1 sušený bobkový list
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6 dl vody
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 1 dl bieleho vína

Príprava

  1. 1.
    Kotlety a kuracinu posypeme soľou, korením a Podravka ochucovadlom a necháme postáť na chladnom mieste približne 30 minút.
  2. 2.
    Vo väčšej nádobe (kotlíku), v ktorej budeme pripravovať kotlovinu, dobre rozohrejeme olej.
  3. 3.
    Pridáme kotlety, kuracinu, klobásky, opečieme ich, odložíme bokom a udržujeme v teple.
  4. 4.
    Do toho istého oleja dáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na menšie kúsky, varíme približne 5 minút a občas podlievame teplou vodou. Pridáme paradajky nakrájané na kocky a varíme ešte 2 minúty.
  5. 5.
    Pridáme mäso, podlejeme zostávajúcou vodou, pridáme bobkový list, Podravka ochucovadlo a korenie podľa potreby a varíme, dokým nie je mäso mäkké.
  6. 6.
    Pred koncom pridáme víno, krátko povaríme a zložíme z ohňa.

Podávanie

Podávame s uvarenými zemiakmi a chlebom.