Biela ryba s kuskusom

  • 19.09.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 50 min

Pripravte bielu rybu veľmi zaujímavým a moderným spôsobom v kombinácii s kuskusom, zeleninou a nasekanými pistáciami.

Ingrediencie

  • 250 g Podravka kuskusu
  • 2 lyžice Podravka ochucovadla
  • 400 ml vody
  • 100 g masla
  • 1/2 lyžičky rasce mletej
  • štipka šafránu
  • 800 g filé z bielej ryby
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 50 g múky
  • 200 g mrkvy
  • 300 g brokolice
  • 50 g olúpaných pistácií
  • 1 lyžica nasekanej mäty
  • olej

Príprava

  1. 1.
    Filé z bielej ryby pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme 1 lyžicou Podravka ochucovadla. Pripravené filety zľahka obalíme v múke a pražíme v zahriatom oleji približne 5 minút z každej strany.
  2. 2.
    Do vriacej vody (400 ml) pridáme 1 lyžicu Podravka ochucovadla, rascu, šafrán, 50 g masla a varíme 2 - 3 minúty.
  3. 3.
    Do hlbšej misky nasypeme kuskus a zalejeme ho pripraveným vývarom. Zamiešame, misku zakryjeme a necháme postáť 5 - 10 minút.
  4. 4.
    Umytú brokolicu nakrájame na menšie kúsky a mrkvu na rezance. Krátko ich uvaríme v osolenej vode, zcedíme, prelejeme roztopeným maslom, posypeme nakrájanou mätou a pistáciami.

Podávanie

Kuskus premiešame a podávame s pripravenou rybou a zeleninou.

Rada

Pripravte kuskus tesne pred podávaním a premiešajte ho vidličkou. Kuskus je často používaný ako náhrada za ryžu, pretože je zdrojom sacharidov, ktoré sa rozkladajú pomalšie a obsahuje menej kalórií.