Bohatá jesenná polievka

  • 01.11.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 35 min

V jesennom sychravom období máte určite väčšiu chuť na horúce a vynikajúce polievky, ktoré vás zahrejú. Vyskúšajte napríklad túto pripravenú z vareného cíceru, húb a kelu a oslavujte jeseň.

Ingrediencie

  • 240 g uvareného cíceru Lagris
  • 2 lyžice oleja
  • 100 g cibule
  • 1 mrkva
  • 150 g hríbov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml Podravka pasírovaných paradajok
  • 2 kocky Podravka hovädzieho bujónu
  • 200 g nakrájaného kelu
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • soľ
  • čierne korenie mleté

Príprava

  1. 1.
    Na rozpálenom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu dozlatista a pridáme na plátky nakrájanú mrkvu. Krátko opečieme, pridáme pretlačený cesnak a nakrájané šampiňóny.
  2. 2.
    Prilejeme pasírované paradajky Podravka, trochu vody a privedieme k varu. Varíme približne 10 minút.
  3. 3.
    Pridáme viac vody, hovädzí bujón Podravka, na rezance nakrájaný kel a scedený uvarený cícer. Varíme približne 5 minút, pridáme v malom množstve vody rozmiešaný kukuričný škrob a korenie a soľ podľa chuti.

Podávanie

Chvíľku povaríme a podávame horúcu bohatú jesennú polievku.

Rada

Do polievky môžete podľa chuti pridať aj chilli, aby vás poriadne zahriala.