Príprava
-
1.
Z bravčovej panenky odrežeme všetok tuk a šľachy. Posypeme Podravkou na bravčové mäso a votrieme do mäsa, pokvapkáme 3 lyžicami oleja a necháme 30 minút marinovať.
-
2.
Medzičasom na kolieska nakrájame mrkvu a vložíme ju do vriacej vody. Po zhruba 10 minútach pridáme nakrájanú brokolicu a ešte chvíľku varíme. Brokolica by po dovarení mala ostať stále žiarivo zelená a chrumkavá. Zeleninu po dovarení scedíme.
-
3.
V panvici rozohrejeme olej a spolu s cesnakom zeleninu krátko opečieme.
-
4.
V druhej panvici na zvyšnom oleji dohneda opečieme namarinovanú panenku. Stíšime oheň a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a necháme dusiť 20 minút. Panenka by po rozkrojení mala ostať vo vnútri ružová.
Podávanie
Bravčovú panenku nakrájame na kolieska a podávame s pripravenou zeleninou.Malé tajomstvo
Panenka je chudý typ mäsa. Podravka na bravčové mäso zmiešaná s trochou oleja je perfektná zmes na marinádu a po jej použití mäso ostáva jemné a šťavnaté.