Príprava
-
1.
Baklažán nakrájame na plátky, osolíme a necháme postáť cca 20 minút, aby pustil šťavu, ktorú potom scedíme.
-
2.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, dáme ich do studenej osolenej vody a varíme 10 minút.
-
3.
V miske zmiešame baklažán, paradajky nakrájané na polovice a cibuľu nakrájanú na kolieska a zľahka osolíme.
-
4.
Pridáme scedené zemiaky, zalejeme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút.
-
5.
V mažiari rozdrvíme koriandrové semienka, pridáme nakrájaný cesnak, soľ a korenie a všetko rozmiešame na pastu. Pridáme mletú papriku a ešte raz premiešame, aby sme dostali hladkú pastu, ktorú natrieme na bravčovú panenku.
-
6.
Takto pripravenú panenku opečieme z oboch strán.