Bravčové kotlety so zapekanou fazuľou

  • 07.10.2004.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 50 min

Jednoduchý recept na sýtejší obed počas chladnejších dní... -prípravu urýchlite ak použijete varenú fazuľu.

Ingrediencie

  • 4 bravčovú kotlety
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 lyžice oleja
  • Príloha:
  • 3 lyžice oleja
  • 2 hlavičky cibule
  • 1 plechovka hnedej fazule
  • 2 malé lyžičky Podravka ochucovadlo

Príprava

  1. 1.
    Bravčové kotlety zľahka naklepte tĺčikom na mäso, posoľte, pokoreňte, potom ich opečte dozlata na horúcom oleji z obidvoch strán.
  2. 2.
    Fazuľu sceďte a prepláchnite pod prúdom vody. Nakrájanú cibuľku opečte na oleji, pridajte scedenú fazuľu, pridajte Podravku a v dobre zapečte v zapekacej panvici.

Podávanie

So zapekanými kotletami podávajte zapekanú fazuľu a hlávkový šalát.

Rada

Zapekanú fazuľu môžete dekorovať mletou červenou paprikou a petržlenovou vňaťou.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 380 / 1.588 - -
Tuky g 22,39 - -
Sacharidy g 17,94 - -
Vláknina g 4,63 - -
Bielkoviny g 26,26 - -
Soľ g 3,08 0 0
Vitamín A μg 157,81 4 3
Vitamín D μg 11,76 6 6
Vitamín E mg 13,79 63 63
Vitamín C mg 12,88 17 14
Draslík (K) mg 724,50 20 20
Fosfor (P) mg 291,16 36 36
Magnézium mg 61,57 21 15

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)