Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Bulgur s kuracím mäsom a šampiňónmi

  • 28.02.2019.
  • 4
  • 30 min

Bulgur je predvarená lámaná pšenica, typická hlavne pre arabskú a stredomorskú kuchyňu. Jeho veľkou výhodou je jednoduchá príprava a dá sa pripraviť na veľa spôsobov.

Ingrediencie

  • 400 g kuracích pŕs
  • 50 g masla
  • 100 g cibule
  • 150 g čerstvých menších šampiňónov
  • soľ, korenie
  • 400 g bulguru Lagris
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 100 g cherry paradajok

Príprava

  1. 1.
    Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezančeky.
  2. 2.
    V hlbokej panvici si rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kúsky kuracieho mäsa a spolu opražíme. Keď bude mäso opražené, pridáme šampiňóny prekrojené na štvrťky.
  3. 3.
    Podľa chuti osolíme, okoreníme a spolu opekáme do zlata.
  4. 4.
    Do pripraveného základu vysypeme prepláchnutý bulgur, premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom. Za občasného miešania dusíme pod pokrievkou približne 20 minút, pokiaľ bulgur nezmäkne.
  5. 5.
    Na záver pridáme prekrojené cherry paradajky a dosolíme podľa chuti.

Podávanie

Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.