Cestovinový šalát so zeleninou

  • 20.12.2017.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Tento šalát si môžete vychutnávať počas celého roku, pretože suroviny, ktoré naň potrebujete, zoženiete počas každého ročného obdobia.

Pozri všetky obrázky

Ingrediencie

  • 180 g Podravka cestovín - Fusilli
  • soľ
  • 180 g fazuľových luskov
  • 140 g kukurice
  • 200 g syra feta
  • 100 g kyslých uhoriek
  • 120 g zelených plnených olív
  • Dressing
  • 300 ml jogurtu
  • 1 lyžička horčice
  • 60 ml olivového oleja
  • soľ
  • 1/2 lyžičky sušeného kôpru
  • čierne korenie mleté

Príprava

  1. 1.
    Podravka cestoviny uvaríme v osolenej vode "al dente" podľa času uvedeného na obale, scedíme a necháme vychladnúť.
  2. 2.
    Studené cestoviny zmiešame s fazuľovými luskami, kukuricou, syrom feta nakrájaným na kocky, kyslími uhorkami nakrájanými na malé kocky a scedenými olivami.
  3. 3.
    Dressing si pripravíme tak, že zmiešame biely jogurt, horčicu, olivový olej, soľ a kôpor.

Podávanie

Na šalát vylejeme dressing, posypeme čiernym korením, poriadne premiešame a podávame.

Rada

Namiesto klasických Podravka cestovín môžete použiť trojfarebné Podravka cestoviny a šalát bude pre oko ešte lahodnejší.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 640 / 2.675 - -
Tuky g 49,75 - -
Sacharidy g 29,02 - -
Vláknina g 3,92 - -
Bielkoviny g 21,06 - -
Vitamín A μg 689,21 17 14
Vitamín D μg 25,17 13 13
Vitamín E mg 5,01 23 23
Draslík (K) mg 400,52 11 11
Vápnik (Ca) mg 555,78 56 56
Fosfor (P) mg 463,01 58 58
Magnézium mg 49,36 16 12

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)