Príprava
-
1.
Nakrájajte nadrobno slaninu, cibuľu a cesnak. Mrkvu a zeler nastrúhajte.
-
2.
Na panvici s hrubým dnom zohrejte olej a maslo a poduste mäso. Potom pridajte slaninu, cibuľu, mrkvu a cesnak, všetko spolu ešte krátko poduste.
-
3.
Primiešajte nakrájané paradajky, trochu soli Podravku a poduste okolo 10 minút.
-
4.
Pridajte paradajkový pretlak, nastrúhaný muškátový oriešok, oregáno, bobkový list, čerstvo zomleté čierne korenie a víno.
-
5.
Varte pomaly asi jednu hodinu a podľa potreby podlievajte vodou. Pred skončením varenia pridajte nasekané kuracie pečienky.
Podávanie
Hotovou omáčkou polejte uvarenú cestovinu a podávajte s nastrúhaným parmezánom.
Rada
Mäso na omáčku zomeľte raz s nástavcom so širokými otvormi.
Malé tajomstvo
Kuracie pečienky pridajte pred koncom varenia, aby neboli príliš suché a aby omáčke dodali dostatočnú arómu.
Poznámka
Tento pokrm môžete aj zmraziť
Zmrazovanie: Omáčku a lá Bolognese pripravte podľa receptu, (ale bez prídavku kuracej pečienky), ochlaďte ju a dajte je zmraziť porciovanú v nádobkách na zmrazovanie.
Rozmrazovanie: Do nádoby nalejete trochu vody, prikryté zohrievate na miernom ohni. Počas zohrievania uvaríte cestovinu podľa vášho želania.
Trvanlivosť: do 60 dní.