Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Cestoviny na stredomorský spôsob

  • 17.03.2014.
  • Jednoduché
  • 4
  • 20 min

S chutným stredomorským jedlom si užijete deň naplno. Prekvapí vás jeho delikátna chuť a rýchla príprava.

Ingrediencie

  • 50 ml olivového oleja
  • 100 g mladej cibuľky
  • 200 g čiernych olív
  • 150 g sušených paradajok
  • 1 lyžička kapár
  • 1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
  • 500 ml vody
  • 500 g Podravka cestovín (penne)
  • mandľové lupienky

Príprava

  1. 1.
    Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme olivy a sušené paradajky.
  2. 2.
    Necháme opiecť, pridáme kapary a zalejeme horúcou vodou. Pridáme kocku zeleninového bujónu, zamiešame a necháme chvíľu dusiť.
  3. 3.
    V druhom hrnci si pripravíme cestoviny - "al dente", podľa návodu na použitie. Uvarené cestoviny zmiešame s hotovou zmesou.

Podávanie

Na záver posypeme mandľami, ktoré môžeme predtým opražiť na panvici.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 454 / 1.898 - -
Tuky g 35,13 - -
Sacharidy g 28,78 - -
Vláknina g 5,74 - -
Bielkoviny g 9,35 - -
Soľ g 2,99 0 0
Vitamín A μg 1.098,69 27 22
Vitamín D μg 0,00 0 0
Niacín mg 4,19 30 21
Kyselina pantoténová mg 0,22 3 3
Draslík (K) mg 947,38 26 26
Vápnik (Ca) mg 118,07 12 12
Fosfor (P) mg 87,51 11 11

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)