Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou

  • 18.03.2019.
  • 3
  • 20 min

Ajvar sa skvelo hodí aj k cestovinám. Náš recept so slaninou a mozzarellou si jednoducho obľúbite. O rýchlu večeru je postarané.

Ingrediencie

  • 300 g špagiet Podravka
  • 300 ml vody zo špagiet
  • 100 g slaniny nakrájanej na kocky
  • 3 - 4 lyžice Ajvaru jemného Podravka
  • 125 g mozzarelly
  • pár lístkov čerstvej bazalky
  • strúhaný syr na podávanie

Príprava

  1. 1.
    Špagety uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme ale necháme si približne 300 ml vody bokom na omáčku.
  2. 2.
    Nakrájanú slaninu opečieme bez tuku na panvici. Keď zhnedne, pridáme k nej špagety a polovicu vody v ktorej sa špagety varili. Riadne premiešame, povaríme približne 5 minút a pridáme Ajvar.
  3. 3.
    Opäť premiešame, v prípade potreby prilejeme ešte trochu vodu a odstavíme.
  4. 4.
    Na záver pridáme mozzarellu nakrájanú na kúsky a čerstvú bazalku.

Podávanie

Podávame teplé a posypané strúhaným syrom.