Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Cestoviny so sardinkami

  • 17.06.2020.
  • 2
  • 20 min

Pripravte si rýchly cestovinový šalát s pravými jadranskými sardinkami! Delikátne ochutený, s ingredianciami typickými pre oblasť Stredomoria.

Ingrediencie

  • 150g cestovín - penne Podravka
  • 1 konzerva Eva delikatesné sardinky so sušenými paradajkami (115g)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100g mladej cukety
  • 80g cherry paradajok
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 pošírované vajíčka
  • 1 lyžica strúhaného syra Grana Padano
  • 1 lyžica opražených píniových orieškov
  • čerstvá bazalka na posypanie

Príprava

  1. 1.
    Cestoviny uvarte podľa návodu na obale.
  2. 2.
    Cuketu nakrájajte na väčšie kocky a paradajky prekrojte na polovice.
  3. 3.
    Olej z konzervy opatrne scedťe do panvice. Na rozohriaty olej pridajte cuketu. Za stáleho miešania opečte, potom pridajte prelisovaný cesnak a paradajky. Všetko spolu krátko poduste.
  4. 4.
    Osoľte, okoreňte a primiešajte uvarené cestoviny. Potom pridajte sardinky nakrájané na polovice a premiešajte.
  5. 5.
    Na hotové jedlo poukladajte pošírované vajíčka, posypte opečenými píniovými orieškami a lístkami bazalky. Podávajte teplé, posypané nastrúhaným syrom.

Podávanie

(2 osoby)

Poznámka

Vajcia pošírujte v osolenej vode, do ktorej pridáte ešte 1 lyžicu octu.