Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou

  • 20.12.2019.
  • Jednoduché
  • 50
  • 4 min

Aromatické zemiaky s opečenou slaninkou a obľúbenou zeleninou vás potešia svojou chuťou.

Ingrediencie 50 

  • 1 kg zemiakov
  • 1 ks Podravka Natur na pečené zemiaky
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 120 g slaniny
  • 4 ks sterilizovaných artičokov
  • hrsť nakrájanej pažítky alebo jarnej cibuľky

Príprava

  1. 1.
    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé 0,5 cm. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. 2.
    Posypeme Podravkou Natur na pečené zemiaky a rovnomerne pokvapkáme olivovým olejom. Opatrne premiešame.
  3. 3.
    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ° C asi 40 minút.
  4. 4.
    Artičoky scedíme a nakrájame na kúsky.
  5. 5.
    Slaninu nakrájame na kocky a smažíme na panvici až kým zhnedne.
  6. 6.
    Teplé pečené zemiaky posypeme artičokami a opraženou slaninkou.

Podávanie

Posypeme pažítkou a podávame teplé.

Rada

Artičoky môžete nahradiť inou sterilizovanou zeleninou: paprika, špargľa, kukurica.