Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Chutná krkovička s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré

  • 21.05.2015.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 45 min

Keď počas pečenia potierate mäso štetcom z byliniek, vznikne tak obzvlášť lahodný pokrm. Podávanie spolu s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré vytvorí perfektný kulinársky zážitok.

Ingrediencie

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 4 zemiaky
  • 1 Podravka grill classic
  • 2 lyžice mascarpone
  • 60 g masla
  • niekoľko listov šalvie
  • 1 vetvička rozmarínu
  • olej

Príprava

  1. 1.
    Bravčovú krkovičku posypeme Podravkou grill classic a dôkladne votrieme do mäsa. Mäso polejeme niekoľkými lyžicami oleja a necháme ho v chladničke asi 2 hodiny. Aspoň 35 minút pred pečením ho vyberieme a zahrejeme na izbovú teplotu.
  2. 2.
    Počas tejto doby očistíme zemiaky, nakrájame ich na osminky a uvaríme v osolenej vode asi 7 minút. Potom ich scedíme a dáme na gril, dokým nebudú upečené.
  3. 3.
    Hrach varíme vo vriacej vode asi 5 minút, scedíme ho, zľahka roztlačíme, pridáme maslo a mascarpone a dobre premiešame.
  4. 4.
    Mäso pečieme na horúcom grile asi 7 minút z každej strany.
  5. 5.
    Rozmarín a šalviové listy zviažeme dohromady, čím dostaneme štetec na potieranie mäsa. Občas potrieme mäso aj zvyšným maslom, dokým sa na povrchu vytvorí krusta.

Malé tajomstvo

Ak potierame maslom mäso na grile, tak dostaneme ďalšiu príchuť. Maslo sa teplom premení na hnedé maslo.