Chutná zapečená fazuľa

  • 15.12.2017.
  • Jednoduché
  • 4
  • 25 min

Šťavnatú misu plnú pikantných ingrediencií vrátane pikantného Ajvaru Podravka môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu ku klobáse alebo k pečenému mäsu.

Ingrediencie

  • 1 plechovka bielej fazule (cca 400 g)
  • 100 ml pasírovaných paradajok Podravka
  • 250 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 ml oleja
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžica jemného Ajvaru Podravka
  • niekoľko lístkov mäty
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate

Príprava

  1. 1.
    Na zahriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme na rezance nakrájané papriky, pretlačený cesnak, premiešame a krátko opečieme, dokým paprika nezmäkne.
  2. 2.
    Pridáme mletú papriku, pasírované paradajky Podravka, fazuľu a Ajvar. Premiešame, zalejeme takým množstvom vody, aby bol celý obsah zaliaty. Krátko povaríme, aby sa ingrediencie a chute prepojili.
  3. 3.
    Takto pripravenú fazuľu preložíme do zapekacej misy alebo do nádoby na pečenie, posypeme mätou a pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút.

Podávanie

Upečenú fazuľu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame ako hlavné jedlo alebo ako prílohu ku klobáse alebo k pečenému mäsu.

Rada

Fazuľu môžete pripraviť aj deň vopred, predtým ako ju budete podávať, ju len zapečte.