Chutný šalát z opečených zemiakov

  • 17.09.2018.
  • Jednoduché
  • 4
  • 50 min

Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

Ingrediencie

  • 600 g stredne veľkých mladých zemiakov
  • 5 plátkov slaniny
  • 4 lyžice oleja
  • 3 lyžice Podravky Natur na pečené zemiaky
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 1 lyžica horčice
  • čierne mleté korenie
  • 8 reďkoviek
  • 1 červená cibuľa
  • 1 lyžica nasekanej pažítky

Príprava

  1. 1.
    Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
  2. 2.
    Slaninu nakrájame na malé kúsky.
  3. 3.
    Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
  4. 4.
    Podravku Natur na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
  5. 5.
    K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
  6. 6.
    Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.

Podávanie

Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.

Rada

Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.