Cícerové chuťovky s kurkumou

  • 28.09.2017.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 40 min

Neodolateľne chutné a aromatické chuťovky, ktoré si zamilujú aj vaše deti.

Ingrediencie

  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 240 g Lagris cícera
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 lyžička morskej soli
  • čierne korenie mleté
  • kurkuma
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 2 lyžice cícerovej múky
  • olej na pečenie
  • cícerová múka na obalenie
  • Avokádový dip:
  • 1 zrelé avokádo
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • 1 lyžica olivového oleja
  • šalát podľa chuti

Príprava

  1. 1.
    V panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľku. Pridáme pretlačený cesnak, krátko opražíme, zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  2. 2.
    Lagris cícer uvaríme podľa návodu na obale. Uvarený cícer rozmixujeme, pridáme opraženú cibuľku s cesnakom, škrob, cícerovú múku, soľ, čierne a kajenské korenie a kurkumu. Všetko spolu rozmixujeme a nakoniec primiešame petržlenovú vňať.
  3. 3.
    Zo zmesi vytvarujeme rukami guľky, ktoré na pomúčenej doske roztlačíme do tvaru kolieska. Na zahriatom oleji a miernom ohni ich dozlatista opečieme z oboch strán.
  4. 4.
    Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, soľ, olivový olej a vidličkou poriadne premiešame.

Podávanie

Podávame s avokádovým dipom a šalátom podľa chuti.

Rada

Tieto vegetariánske bezlepkové chuťovky nie je potrebné dlho tepelne upravovať.