Príprava
-
1.
Bulgur vysypeme do 0,75 l mierne osolenej vriacej vody a varíme na miernom plameni asi 20 minút. Počas varenia by sa mala všetka voda vstrebať (pokiaľ nám nejaká voda ostala, zlejeme ju).
-
2.
Takto pripravený bulgur necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme kyslú smotanu, med a citrón, nasekáme medovku a polovicu nasekaných lístkov vmiešame do bulguru. Zmes prikryjeme potravinovou fóliou a dáme vychladiť.
-
3.
Medzitým si očistíme ovocie a väčšie kúsky pokrájame. Z vychladeného bulguru vytvoríme na tanieri úhľadné tvary (napr. guličky s pomocou zmrzlinových kliešťov).
-
4.
Ozdobíme ovocím a zostávajúcimi lístkami medovky. Mierne prelejeme limoncellom alebo sirupom.