Čokoládový dezert

  • 26.10.2001.
  • 20 min

Tento lahodný dezert je skutočným zážitkom pre milovníkov čokolády. Pri špeciálnych príležitostiach ho môžete podávať s pridaním ovocného likéru, alebo rumu.

Ingrediencie

  • 1 Dolcela puding čokoláda prémium
  • 3 lyžice cukru
  • 500 ml mlieka
  • 80 g celozrnných sušienok
  • 50 g čokolády
  • 2 lyžice ovocného likéru alebo rumu
  • 1 lyžica sladkej smotany
  • 200 ml sladkej smotany na šľahanie

Príprava

  1. 1.
    Polámané celozrnné sušienky usporiadajte do pohárov na podávanie. Čokoládu roztopte v pare, pridajte likér a sladkú smotanu. Pripravenú čokoládu prelejte po sušienkach.
  2. 2.
    Pudingový prášok premiešajte s cukrom a 6 lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko nechajte zovrieť a za stáleho miešania pridajte pripravený pudingový prášok s cukrom.
  3. 3.
    Varte 1- 2 minúty a získanou hmotou prelejte sušienky v pohári a ochlaďte. Zo sladkej smotany vyšľahajte šľahačku, potom ju pridajte na ochladený puding.

Podávanie

Podávajte ozdobené ovocím, posypané kakaom, alebo strúhanou čokoládou.

Rada

Na dezert môžete pridať aj mandle a lieskové oriešky.