Cuketové jednohubky

  • 11.10.2018.
  • Jednoduché
  • 4
  • 20 min

Studené jednohubky z tekvice alebo baklažánu sú perfektným jedlom, ak pripravujete doma nejakú párty alebo čakáte dôležitých hostí, ktorých chcete ohúriť.

Ingrediencie

  • 2 - 3 stredné cukety
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 150 g syra ricotta
  • 160 g Eva tuniaka v olivovom oleji
  • 1 lyžička Podravka Natur ochucovadla Stredomorie
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Príprava

  1. 1.
    Cukety nakrájame na dlhé, tenké plátky a opečieme ich na naolejovanej panvici (môže byť aj grilovacia). Keď trošku zmäknú, dajú sa ohnúť, tak ich presunieme na papierový obrúsok, aby sa zbavili tuku.
  2. 2.
    Syr, tuniak, Podravku Natur a petržlenovú vňať spolu poriadne zmiešame a vytvoríme tak plnku. Na každý jeden plátok cukety dáme za lyžicu plnky a zrolujeme ho.
  3. 3.
    Toto zopakujeme s každým plátkom cukety a spevníme ich špáradlom.

Podávanie

Necháme v chladničke, dokým ich nebudeme podávať. Podávame ako predjedlo.

Rada

Ak chcete trošku zmeniť chuť, môžete cuketu zameniť za mladý baklažán.