Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Exotický šalát s granátovým jablkom

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 35 min

Osviežujúca chuť granátového jablka, sladkastý tón brusníc a voňavá ryža basmati. V našom exotickom šaláte objavíte veľa prekvapivých ingrediencií v dokonalej harmónii. Dokážete si predstaviť lahodnejšiu kombináciu na horúce letné dni?

Ingrediencie

  • 270 g ryža basmati Lagris
  • 30 g sušených brusníc
  • 2 lyžice masla ghí
  • 3 lyžice píniových orieškov
  • 1 červená cibuľa
  • 1 mrkva
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • štipka soli
  • 1/4 lyžičky škorice
  • 1/4 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička pomarančovej kôry
  • 1/2 granátového jablka
  • petržlenová vňať

Príprava

  1. 1.
    Ryžu basmati prepláchneme pod studenou vodou a necháme preschnúť.
  2. 2.
    Do hrnčeka nalejeme vriacu vodu a na približne 5 minút do nej namočíme brusnice. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
  3. 3.
    Na panvici rozohrejeme ghí, nasypeme píniové oriešky, necháme ich mierne opiecť. Oriešky vyberieme z panvice do misky.
  4. 4.
    Na maslo teraz dáme na kocky nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu, zľahka orestujeme. Potom panvicu prikyjeme pokrievkou a dusíme domäkka.
  5. 5.
    Pridáme ryžu, premiešame a mierne orestujeme. Prilejeme vývar a pod pokrievkou dusíme, pokiaľ sa ryža neuvarí.
  6. 6.
    Prisypeme soľ, škoricu, rascu a pomarančovú kôru, premiešame a odstavíme z plameňa. Necháme dôjsť pod pokrievkou ešte zhruba 10 minút.
  7. 7.
    Na záver primiešame semienka granátového jablka, brusnice a opečené píniové oriešky. Ozdobíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podávanie

Šalát v mištičkách dajte zachladiť do chladničky, ideálne niekam dozadu. Inak hrozí, že ho zjete skôr, než stačí odležať.