Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Farebný šalát so sardinkami

  • 26.11.2018.
  • Jednoduché
  • 4
  • 10 min

Šalát so sardinkami, avokádom, cherry paradajkami, rukolou a reďkovkami vás prekvapí zmesou zaujímavých a perfektných chutí.

Ingrediencie

  • 1 plechovka Eva sardiniek v olivovom oleji
  • 80 g červenej cibule
  • 200 g cherry paradajok
  • 50 g rukoly
  • 50 g valeriánky poľnej (poľníček)
  • 50 g reďkovky
  • 1 avokádo
  • 25 ml extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 25 ml vínneho octu
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Príprava

  1. 1.
    Avokádo očistíme, prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku, nakrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
  2. 2.
    Pridáme umytú a osušenú rukolu, poľníček a cherry paradajky nakrájané na polovicu, reďkovku nakrájanú na plátky a cibuľu nakrájanú na tenké plátky.
  3. 3.
    Prelejeme olivovým olejom a vínnym octom. Pridáme scedené sardinky, osolíme, okoreníme a zľahka premiešame.

Podávanie

Okamžite podávame.