Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Farfalle so sušenými paradajkami, olivami a pikantnou klobásou

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 30 min

Vynikajúci cestovinový šalát – skvele chutí teplý i za studena. Vyskúšajte ako chutný obed alebo večeru.

Ingrediencie

  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • soľ a korenie
  • sušené oregano a sušená bazalka
  • 80 g sušených paradajok
  • 15 ks čiernych olív, bez kôstok
  • 1 kus pikantnej klobásy
  • 800 g lúpaných paradajok Podravka
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 400 g farfalle Podravka
  • 50 g parmezánu
  • čerstvá bazalka na ozdobenie

Príprava

  1. 1.
    V hrnci si rozpálime olej, na ňom opečieme do sklovita nakrájaný cesnak a cibuľu, osolíme, okoreníme a pridáme oregano a (sušenú) bazalku. Potom pridáme nakrájané sušené paradajky, olivy a na kolieska nakrájanú klobásu. Spoločne niekoľko minút opekáme.
  2. 2.
    Farfalle uvaríme podľa návodu na obale. Než sa uvaria, dokončíme omáčku. Do hrnca pridáme nakrájané lúpané paradajky, znovu osolíme, pridáme trošku cukru, premiešame a na miernom ohni ešte chvíľu povaríme. Pokiaľ boli lúpané paradajky príliš vodnaté, povaríme kým omáčka nezhustne.
  3. 3.
    Uvarené farfalle zlejeme a zamiešame do nich paradajkovú zmes. Na tanieri posypeme parmezánom a nasekanou čerstvou bazalkou.