Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Fašírka

  • 16.06.2020.
  • Jednoduché
  • 60 min

Fašírka má niekoľko výhod. Jednou z nich je, že sa ľahko pripravuje. Druhou je, že sa môže podávať s rôznymi prílohami a treťou je, že je rovnako chutná bez ohľadu na to, či sa podáva teplá alebo studená.

Ingrediencie

  • 800 g mletého mäsa (bravčové/hovädzie)
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice strúhanky
  • nasekaná petržlenová vňať
  • tymián
  • soľ
  • 1 lyžica tekutého ochucovadla Podravka NATUR
  • 2 lyžice oleja
  • čierne korenie

Príprava

  1. 1.
    Do mletého mäsa pridajte korenie, vajcia, strúhanku, petržlen, tymián, soľ a tekuté ochucovadlo Podravka NATUR. Všetko dobre premiešajte a rukami vytvarujte fašírku.
  2. 2.
    Fašírku položte na papier na pečenie a zabaľte ju (ako cukrík). Preložte na plech a pečte asi 15 minút v rúre predhriatej na 200 ° C. Potom teplotu znížte na 180 ° C a pečte ďalších 30 minút.
  3. 3.
    Vyberte fašírku z papiera, potrite olejom a pečte ďalších 10 minút, aby ste dosiahli peknú zlatistú farbu. Upečenú fašírku nechajte vychladnúť a nakrájajte.

Podávanie

Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, s hranolkami, dusenou alebo grilovanou zeleninou. Pred podávaním môžete kúsky fašírky pokvapkať tekutým ochucovadlom Podravka NATUR.

Rada

Fašírku môžete podávať tiež za studena.