Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku

  • 04.09.2018.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 40 min

Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej, ktorú nájdete doma v chladničke.

Ingrediencie

  • 350 g póru
  • 450 g mrkvy
  • 300 g zemiakov
  • štipku soli
  • 1 lyžica ochucovadla Podravka Natur
  • 100 g múky
  • 100 g strúhanky
  • olej na vyprážanie

Príprava

  1. 1.
    Pór umyjeme, nakrájame na krúžky a dáme do hrnca.
  2. 2.
    Mrkvu a zemiaky očistíme, ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca k póru. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni približne 15 minút.
  3. 3.
    Uvarenú zeleninu scedíme a zmiešame s múkou a 50 g strúhanky.
  4. 4.
    Všetko dobre premiešame a rukami vytvarujeme fašírky.
  5. 5.
    Pripravené fašírky obalíme vo zvyšnej strúhanke a v oleji vypražíme dohneda.

Podávanie

Fašírky podávame s obľúbenou prílohou (ryža, zemiaky, bulgur,...) a šalátom.

Rada

Mrkvu môžete zameniť za tekvicu, pór za kel alebo môžete použiť vašu obľúbenú kombináciu zeleniny.