Príprava
-
1.
Pór umyjeme, nakrájame na krúžky a dáme do hrnca.
-
2.
Mrkvu a zemiaky očistíme, ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca k póru. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni približne 15 minút.
-
3.
Uvarenú zeleninu scedíme a zmiešame s múkou a 50 g strúhanky.
-
4.
Všetko dobre premiešame a rukami vytvarujeme fašírky.
-
5.
Pripravené fašírky obalíme vo zvyšnej strúhanke a v oleji vypražíme dohneda.
Podávanie
Fašírky podávame s obľúbenou prílohou (ryža, zemiaky, bulgur,...) a šalátom.
Rada
Mrkvu môžete zameniť za tekvicu, pór za kel alebo môžete použiť vašu obľúbenú kombináciu zeleniny.