Príprava
-
1.
V 800 ml vody prevaríme Podravku a vodu ochladíme. Chlieb nakrájame na kúsky a namočíme ho v troche polievky, pripravenej s Podravkou.
-
2.
Očistenú papriku, uhorku, paradajku a cibuľu nakrájame na kocky. Potom zeleninu rozmixujeme, pridáme namočený chlieb, cesnak, olivový olej, vínny ocot a chladnú polievku s Podravkou. Všetko dobre premiešame, kým nezískame homogénnu zmes.
-
3.
Získané gazpacho nalejeme do misky na polievku, dochutíme čerstvo mletým korením a osolíme
-
4.
Prikryté chladíme v chladničke asi 3 hodiny..
-
5.
Bezprostredne pred podávaním gazpacho si pripravíme nasledovné potraviny: nadrobno nakrájané paradajky, cibuľu, papriku, Chlieb nakrájame na kocky, ktoré môžeme opražiť na troche masla.
Podávanie
Nakrájanú zeleninu a chlieb vložíme do osobitných malých misiek, ktoré postavíme okolo misy s dobre ochladeným gazpachom.
Rada
Pokrm môžeme podávať aj v pohároch ako kokteil, so zeleninou napichnutou na paličkách a položenými popri pohári.
Malé tajomstvo
Výraznú sviežosť chutí táto polievka nenadobúda iba chladením, ale aj voľbou starostlivo zvolenej čerstvej zeleniny.