Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Grilovaná bravčová panenka s rukolou

  • 15.06.2015.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Pripravte si mäso na klasickom grile a vychutnajte si ho s lahodným Ajvarom od Podravky.

Ingrediencie

  • 600 g bravčovej panenky
  • 140 g masla
  • 1 lyžica nasekanej pažítky
  • 100 g rukoly
  • 150 g Valeriánky poľnej (poľníček)
  • 100 ml extra panenského olivového oleja
  • 3 lyžice octu
  • 1 lyžica Podravka ochucovadla
  • 200 g Ajvaru jemného Podravka
  • soľ
  • čierne korenie mleté

Príprava

  1. 1.
    Zmiešame 100g masla s nasekanou pažítkou.
  2. 2.
    Bravčovú panenku nakrájame na medailónky, okoreníme ich a posypeme Podravka ochucovadlom.
  3. 3.
    Pripravené kúsky mäsa dáme do zmesi masla s pažítkou a necháme maslo pôsobiť, nech jednotlivé zložky preniknú do mäsa.
  4. 4.
    Na grilovacej panvici alebo grile zohrejeme zvyšné maslo a ugrilujeme medailónky. Grilujeme ich z oboch strán niekoľko minút.
  5. 5.
    Rukolu a valeriánku mierne osolíme a polejeme olivovým olejom a octom.

Podávanie

Medailónky podávame na lôžku z rukoly a pridáme jednu lyžicu jemného Ajvaru Podravka.