Grilované kuracie prsia

  • 20.04.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Grilované kuracie mäso potierané olivovým olejom je krásne šťavnaté a na tanieri sa dokonale hodí ku štipľavému Ajvaru od Podravky.

Ingrediencie

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 4 lyžice Podravka ochucovadla pikant
  • 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
  • 2 mladé cibuľky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 50 ml olivového oleja
  • 1 Ajvar pikant Podravka

Príprava

  1. 1.
    Kuracie prsia očistíme, umyjeme, poriadne osušíme papierovým obrúskom, poriadne ich potrieme Podravka ochucovadlom pikant zmiešaným s trochou olivového oleja a necháme postáť aspoň 30 minút.
  2. 2.
    Mäso opečieme na grile alebo na grilovacej panvici z každej strany.
  3. 3.
    Keď je mäso hotové, potrieme ho zmesou vyrobenou z petržlenovej vňate, nakrájanej mladej cibuľky, olivového oleja a citrónovej šťavy.

Podávanie

Na dosiahnutie dokonalej šťavnatosti a skvelej chuti podávame s Ajvarom pikant.

Rada

Ak potriete kuracinu zmesou vytvorenou z olivového oleja, petržlenu a citrónovej šťavy, mäso sa uzavrie a ostane krásne šťavnaté.