Grilovaný hamburger

  • 20.04.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 35 min

Pripravte si šťavnaté hamburgery s jemným Ajvarom Podravka a volským okom v chrumkavom pečive a vychutnávajte si skvelé jedlo.

Ingrediencie

  • 700 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 Podravka grill classic
  • 80 g cibule
  • 4 ks pečiva na hamburger
  • 4 vajcia
  • 4 plátky syra
  • 100 g slaniny
  • 50 ml oleja
  • Ajvar jemný Podravka

Príprava

  1. 1.
    Mäso zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou, Podravkou grill classic, zľahka premiešame a necháme postáť asi 30 minút. Zo zmesi vytvarujeme 4 hrubšie placky.
  2. 2.
    Pečivo prerežeme na polovicu a opečieme ho z vnútornej strany na suchej panvici. Plátky slaniny opražíme na panvici dozlatista.
  3. 3.
    Gril potrrtý olivovým olejom zahrejeme a ugrilujeme mäso z oboch strán.
  4. 4.
    Na panvicu pridáme olej a vajcia a opečieme ich.
  5. 5.
    Spodnú časť pečiva potrieme Ajvarom jemným Podravka a naukladáme opečenú slaninu, mäso, plátok syra a nakoniec vajce.

Podávanie

Prikryjeme vrchným kusom pečiva a ihneď podávame.

Rada

Pri príprave mäsa na hamburger je dôležité, aby ste mäso veľmi nemiešali. Premiešajte ho len zľahka, rýchlo vytvarujte do placiek, ale nie príliš tenkých, aby bolo mäso poriadne šťavnaté.

Poznámka

Ak máte radi hamburgery zo zmiešaného mäsa, pridajte kúsok bravčoviny.