Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies

Nastavenia

Guláš z cíceru a mangoldu

  • 28.10.2015.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 25 min

Teplý guláš z cíceru a manglodu podávajte s hriankou a užite si jeho vynikajúcu chuť.

Ingrediencie

  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa (60 g)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 480 g uvareného Lagris cíceru
  • 100 g mangoldu
  • 1 bal. Podravka krájaných paradajok (390 g)
  • 1 čajová lyžička cukru
  • mleté čierne korenie
  • ½ čili papričky
  • 1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Príprava

  1. 1.
    Cibuľu osmažíme na olivovom oleji, pridáme najemno nasekaný cesnak a krájané paradajky. Ochutíme jednou lyžicou Podravky, cukrom, nasekanou čili papričkou a necháme variť asi 5-10 minút. Pridáme uvarený cícer a zalejeme 700 ml vody.
  2. 2.
    Keď guláš zovrie, pridáme nasekaný mangold a varíme ešte ďalších 5-10 minút.
  3. 3.
    Osolíme, okoreníme a podávame teplé s hriankou.

Malé tajomstvo

Tento istý recept môžete použiť aj na prípravu fazuľového gulášu.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 334 / 1.396 - -
Tuky g 13,62 - -
- Nasýtené mastné kyseliny g 1,75 - -
- Mononenasýtené mastné kyseliny g 8,20 - -
- Polynenasýtené mastné kyseliny g 2,53 - -
Sacharidy g 44,33 - -
Vláknina g 11,76 - -
Bielkoviny g 13,15 - -
Soľ g 0,35 0 0
Vitamín A μg 3.067,14 77 61
Vitamín D μg 0,00 0 0
Niacín mg 3,85 28 19
Kyselina pantoténová mg 0,56 8 8
Draslík (K) mg 831,88 22 22
Vápnik (Ca) mg 137,34 14 14

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)