Príprava
-
1.
Zemiaky ošúpte, nastrúhajte nadrobno a preceďte.
-
2.
Pridajte múku, mlieko, a salámu nakrájanú na drobné rezančeky.
-
3.
Do toho pridajte vajcia, trochu soli, čierne korenie, sekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a Podravku. Nakoniec pridajte minerálku.
-
4.
Na panvici zohrejte trochu oleja a zmes rozotrite po panvici do tvaru palacinky. Haruľu pečte z obidvoch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu.
Podávanie
Toto chutné jedlo – zemiakové placky môžete podávať s rôznymi šalátami a v zime chutí aj s kyslou kapustou.
Rada
V slovenskej kuchyni sa tieto placky zvyknú plniť aj rôznymi druhmi nadrobno pokrájaného duseného mäsa, v takom prípade ich pripravíte bez šunky.
Malé tajomstvo
Spočiatku cesto pečte na nižšej teplote, potom môžete teplotu zvýšiť podľa potreby.