Príprava
-
1.
Očistite papriku, rozrežte ju na polovice, odstráňte rebrá a nakrájajte na tenké rezance.
-
2.
Pór tiež dobre umyte a nakrájajte na rezance. Takto pripravenú zeleninu vložte do zohriateho oleja na panvicu s hrubým dnom a krátko opečte. Počas pečenia pridajte čierne korenie a Podravku.
-
3.
Nahrubo nastrúhajte zemiaky a trochu ich posoľte. Na teflónovú panvicu so zahriatym olivovým olejom dajte piecť zemiaky rozdelené na štyri časti. Kuchynskou špachtľou zemiaky stlačte, aby sa lepšie zapiekli.
-
4.
Po povrchu zemiakov rozdeľte opečenú papriku a pór, ktorý ste si predtým tiež rozdelili na 4 časti. Na to znovu dajte trochu strúhaných zemiakov a pritlačte. Všetko spolu otočte tak, aby sa zemiaky zapiekli aj s druhej strany. Potom zemiakové pagáčiky so zeleninou položte na naolejovaný plech do rúry zahriatej na 180°C. Pečte okolo 10 minút.
-
5.
Kým sa zelenina pečie v rúre, pripravte rezne. Hovädzí biftek narežte na štyri kusy a naklepte. Potrite olejom posoľte a pokoreňte nahrubo mletým čiernym korením. Dajte piecť na zahriatu panvicu alebo na povrch grilu. Rezne pečte z každej strany 2 až 3 minúty, v závislosti, či si želáte viac, alebo menej upečené mäso.
Podávanie
Zemiakové pagáčiky so zeleninou poskladajte na zohriaty tanier a položte na nich opečené mäso. Na každý kus mäsa dajte kúsok masla, ktorý ste predtým vymiešali s nasekanou petržlenovou vňaťou, cesnakom, čiernym korením a troškou soli.
Rada
Ak nemáte dostatočne veľkú panvicu, zemiaky so zeleninou môžete piecť na menšej teflónovej panvici pre každý kus mäsa osobitne.
Malé tajomstvo
Mäso najprv opečte na oleji, aromatizované maslo mu prepožičia potrebnú mäkkosť a arómu.