Hovädzí steak so zeleninou

  • 20.04.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 40 min

Steaky pripravené na grile s dozlatista opečenými zemiakmi si môžete vychutnať s vašou obľúbenou zeleninou a jemným Ajvarom od Podravky.

Ingrediencie

  • 4 ks hovädzích steakov (asi 1,5 - 2 cm hrubé)
  • 1 Podravka grill classic
  • 75 ml oleja
  • 600 g nových zemiakov
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 feferónka
  • Ajvar jemný Podravka
  • čierne korenie mleté
  • soľ

Príprava

  1. 1.
    Steaky dobre umyjeme, osušíme papierovými obrúskami, posypeme Podravkou grill classic a necháme postáť pri izbovej teplote po dobu asi 30 minút.
  2. 2.
    Zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Na panvici zohrejeme 5 lyžíc oleja, pridáme zemiaky a opečieme ich dozlastita zo všetkých strán.
  3. 3.
    Pridáme cibuľu nakrájanú na kúsky, celý očistený strúčik cesnaku, nakrájanú feferónku a rozmarín. Osolíme, okoreníme a všetko to spolu pražíme niekoľko minút. Pridáme trochu vody a dusíme cca 10 minút, dokým zemiaky nezmäknú.
  4. 4.
    Na grile alebo grilovacej panvici zohrejeme zostávajúci olej, pridáme steaky a grilujeme ich z každej strany cca 3 minúty, aby boli zvonku zapečené a zvnútra pekne ružové.

Podávanie

Hotové steaky položíme na teplý tanier, prikryjeme a necháme postáť asi 5 minút. Podávame s dozlatista opečenými zemiakmi, vašou obľúbenou zeleninou a jemným Ajvarom od Podravky.

Rada

Ak chcete mať steak alebo biftek šťavnatý, je dôležité, aby ste ho po opečení nechali odležať.