Príprava
-
1.
Steaky dobre umyjeme, osušíme papierovými obrúskami, posypeme Podravkou grill classic a necháme postáť pri izbovej teplote po dobu asi 30 minút.
-
2.
Zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Na panvici zohrejeme 5 lyžíc oleja, pridáme zemiaky a opečieme ich dozlastita zo všetkých strán.
-
3.
Pridáme cibuľu nakrájanú na kúsky, celý očistený strúčik cesnaku, nakrájanú feferónku a rozmarín. Osolíme, okoreníme a všetko to spolu pražíme niekoľko minút. Pridáme trochu vody a dusíme cca 10 minút, dokým zemiaky nezmäknú.
-
4.
Na grile alebo grilovacej panvici zohrejeme zostávajúci olej, pridáme steaky a grilujeme ich z každej strany cca 3 minúty, aby boli zvonku zapečené a zvnútra pekne ružové.
Podávanie
Hotové steaky položíme na teplý tanier, prikryjeme a necháme postáť asi 5 minút. Podávame s dozlatista opečenými zemiakmi, vašou obľúbenou zeleninou a jemným Ajvarom od Podravky.
Rada
Ak chcete mať steak alebo biftek šťavnatý, je dôležité, aby ste ho po opečení nechali odležať.