Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Hummus s Ajvarom

  • 01.01.1970.
  • 2
  • 65 min

Touto skvelou pochúťkou si získate obdiv aj od náročných hostí. Perfektný doplnok vašej oslavy či párty. Stojí za vyskúšanie!

Ingrediencie

  • 250 g cíceru Lagris
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice Ajvaru jemného Podravka
  • 30-40 g tahini pasty
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 75 ml olivového oleja
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať
  • Podľa chuti: soľ, kajenské korenie a drvená rasca.

Príprava

  1. 1.
    Cícer namočíme cez noc do vody. Zlejeme a uvaríme v novej vode domäkka, necháme vychladnúť.
  2. 2.
    Vychladnutý cícer rozmixujeme dohladka. Pridáme prelisovaný cesnak, Ajvar a všetky zostávajúce ingrediencie (korenie podľa chuti). Poriadne premiešame tak, aby sme získali hladkú a krémovú štruktúru.
  3. 3.
    Podávame s krekrami alebo opečenou bagetkou.