Príprava
-
1.
Mäso nakrájame na väčšie kocky, vložíme do misky, pridáme oregano, citrónovú šťavu, olivový olej, víno a 1 polievkovú lyžicu Podravka ochucovadla.
-
2.
Dobre premiešame, zakryjeme fóliou a necháme cez noc v chladničke.
-
3.
Marinované mäso spolu s čerstvou paprikou napichujeme na drevené špajdle.
-
4.
Pripravené špízy trochu osolíme, okoreníme zo všetkých strán, polejeme troškou olivového oleja.
-
5.
Uložíme na grilovaciu panvicu alebo gril a grilujeme, až kým mäsko nebude mať zlatú farbu.
-
6.
Šalát: Umyjeme a nakrájame paradajky, uhorky, papriku a cibuľu na malé kocky.
-
7.
Polejeme zálievkou (zmiešaným olivovým olejom s octom a oreganom) a dobre premiešame. Nakoniec pridáme na kocky nakrájaný feta syr a olivy.
Podávanie
Mäsko podávame so zeleninovým šalátom.
Malé tajomstvo
Mäso zostane šťavnaté a mäkké, ak ho krátko ugrilujeme a necháme odležať 4 minútky. Potom ihneď podávame