Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Kaspická polievka

  • 02.02.2016.
  • Stredne obtiažne
  • 6
  • 60 min

Uvarte si výdatnú a zdravú polievku, ktorá vás zasýti a dobije energiou. Nezabudnite, že polievka je grunt, kto ju neje, ten je...

Ingrediencie

  • 370 g Lagris fazule červenej
  • 270 g kyslej kapusty
  • 5 zrniek čierneho korenia
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 zemiak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • cibuľa
  • hrubá múka
  • oškvarky
  • olej
  • 1 lyžica Podravky ochucovadla

Príprava

  1. 1.
    Fazuľu dáme variť s cesnakom a čiernym korením. Keď je fazuľa polomäkká, pridáme kyslú kapustu.
  2. 2.
    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme hladkú múku, sladkú papriku a dochutíme Podravka ochucovadlom. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do polievky.
  3. 3.
    Z postrúhaného zemiaka a hrubej múky pripravíme cesto na halušky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Pripravené oškvarky spolu s haluškami vmiešame do polievky.

Podávanie

Podávame s pečivom.

Malé tajomstvo

Červená fazuľa má veľmi jemnú štruktúru a silnú chuť. Obsahuje veľa bielkovín, vlákniny a neobsahuje tuk.