Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Kelový krém s klobáskou

  • 16.06.2020.
  • Jednoduché
  • 4
  • 35 min

Keď už vám dochádzajú inšpirácie na polievky, kelová krémová polievka s klobáskou je nápaditým riešením, ako používať bežné ingrediencie v rôznych kulinárskych kombináciách.

Ingrediencie

  • 250 g zemiakov
  • 60 g cibule
  • soľ
  • 200 g kelu
  • čierne mleté korenie
  • muškátový oriešok
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 - 2 lyžičky tekutého ochucovadla Podravka NATUR
  • 1 - 2 ks klobásky
  • 1 lyžica oleja

Príprava

  1. 1.
    Ošúpané a nakrájané zemiaky vložte do hrnca a zalejte vodou, pridajte nakrájanú cibuľu a varte 10 minút.
  2. 2.
    Ľahko osoľte a pridajte nakrájaný kel. Varte spolu ďalších 10 minút, pridajte mleté čierne korenie a čerstvo mletý muškátový oriešok.
  3. 3.
    Keď zelenina zmäkne, rozmixujte všetko mixérom. Potom pridajte vodu a opäť priveďte k varu. Aby ste získali požadovanú hustotu a krémovosť polievky pridajte smotanu na varenie.
  4. 4.
    Po uvarení polievky pridajte tekuté ochucovadlo Podravka Natur.

Podávanie

Polievku podávajte teplú, ozdobenú opečenou klobáskou.

Rada

Používajte zelenšie listy kelu pre krajšiu farbu a lepšiu výživovú hodnotu.