Klasický burger

  • 22.04.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 50 min

Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte urobiť tento hamburger a uvidíte, že vaši hostia budú nadšení!

Ingrediencie

  • 4 žemle na hamburger
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 lyžičky Podravka ochucovadla natur
  • 3 lyžice pikantného Ajvaru Podravka
  • 3 lyžice jemného Ajvaru Podravka
  • 2 lyžice majonézy
  • 2 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 4 listy zeleného šalátu

Príprava

  1. 1.
    Zmiešame mleté hovädzie mäso s Podravka ochucovadlom natur a Podravka Ajvarom pikant. Zo zmesi vytvarujeme 4 hrubšie placky, poukladáme ich na tácku, obalíme potravinovou fóliou a zaťažíme. Dáme odležať do chladničky na približne 30 minút, aby sa chute poriadne prepojili.
  2. 2.
    Medzitým zmiešame jemný Ajvar Podravka s majonézou. Žemle na hamburger prekrojíme na polovicu, spodnú časť potrieme zmesou vytvorenou z Ajvaru a majonézy a na to položíme list šalátu.
  3. 3.
    Paradajky nakrájame na tenké plátky a cibuľu na krúžky.
  4. 4.
    Pripravené a odležané placky ugrilujeme na horúcom grile z každej strany.

Podávanie

Hotové placky položíme na šalátový list, pridáme plátok paradajky a krúžok cibule. Na vrch môžeme podľa chuti dať ešte lyžicu Ajvaru Podravka. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a podávame.