Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Koláč s Ajvarom, kozím syrom a restovanou zeleninou

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 110 min

Pokiaľ máte radi francúzsky quiche, zamilujete si aj tento slaný koláč. Je plný zeleniny, kozieho syra a hlavne Ajvaru. Čo naň hovoríte?

Ingrediencie

  • Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 50 ml studenej vody
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • Na náplň:
  • 1 baklažán
  • 1 cuketa
  • štipka soli
  • olivový olej
  • 150 g jemného Ajvaru Podravka
  • 280 g kozieho syra

Príprava

  1. 1.
    Múku vysypeme do veľkej misky, pridáme maslo nakrájané na kocky, vodu, soľ a poriadne vymiesime na tuhé cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme aspoň 1 hodinu odpočívať.
  2. 2.
    Medzitým si pripravíme náplň. Baklažán a cuketu nakrájame na kolieska, osolíme a necháme pár minút odstáť ("vypotiť"). Prebytočnú vodu osušíme papierovým obrúskom a pokrájame na kocky.
  3. 3.
    Na rozpálenom olivovom oleji osmažíme zeleninu dozlatista.
  4. 4.
    Cesto rozdelíme na dva diely, rozvaľkáme a dáme do okrúhlej formy (priemer cca 18 cm) a odrežeme okraje.
  5. 5.
    Polovicu zeleniny poukladáme na cesto, pridáme Ajvar a posypeme kozím syrom. Potom proces opakujeme do využitia všetkých surovín. Navrch dáme druhú časť cesta, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom a zľahka osolíme.
  6. 6.
    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 35 minút dozlatista. Necháme trochu vychladnúť (ľahšie sa krája) a podávame.

Podávanie

Podávame teplé i za studena.