Príprava
-
1.
Z múky, prášku na pečenie, soli, olivového oleja, masla, vajíčka, nastrúhaného syra a smotany vypracujeme krehké cesto. Odložíme ho na chladné miesto asi na 30 minút.
-
2.
V širokej panvici na olivovom oleji krátko opečieme papriky nakrájané na kocky, pridáme paradajky nakrájané na plátky, z ktorých sme predtým odstránili semiačka, Podravku na pečenú zeleninu, nasekaný cesnak, nasekanú bazalku a cukor. Dusíme na miernom ohni, kým sa nevyparí šťava zo zeleniny. Necháme vychladnúť.
-
3.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi ½ cm. Jednu časť cesta uložíme na namastený plech veľkosti asi 15×20 cm a pečieme v rúre, predhriatej na 210°C asi 10 minút.
-
4.
Napoly upečené cesto vyberieme, na cesto poukladáme ochladenú plnku z paradajok a na ňu naukladáme syr.
-
5.
Zo zvyšného cesta nakrájame pásiky, z ktorých vytvoríme na vrchu koláča mriežky.
-
6.
Vrátime späť do rúry a necháme dopiecť, kým mriežka z cesta nezíska zlatistú farbu.
Podávanie
Upečený koláč necháme chvíľku vychladnúť, nakrájame a podávame.
Rada
Nakrájané pásiky z krehkého cesta natrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a potom pečieme.