Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Krehká torta s tvarohom a čokoládou

  • 30.10.2001.

Čerstvý tvaroh je obľúbený pre mnohých, dokonca väčšinou býva súčasťou slávnostných dezertov na chorvátskej pevnine. Príjemne osvieži aj tento dezert.

Ingrediencie

  • Krehké cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 80 g cukru
  • 80 g masla
  • 5 lyžíc mlieka
  • 1 malá lyžička prášku do pečiva
  • Plnka
  • 2 žĺtky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 Dolcela puding burbon vanilka prémium
  • 400 g čerstvého tvarohu
  • 200 ml mlieka
  • jemne strúhaná kôra z 1 citrónu
  • 80 g čokoládových perličiek, alebo kúskov čokolády
  • 200 ml sladkej smotany na šľahanie

Príprava

  1. 1.
    Zmiešame múku, kakao a preosejeme. Pridáme prášok do pečiva, cukor, maslo, mlieko a zamiesime cesto. Cesto (¾) rozvaľkáme a vložíme do tortovej formy.
  2. 2.
    Na plnku vymiešame žĺtky s cukrom do peny, pridáme pudingový prášok, rozmiešaný tvaroh, mlieko a citrónovú kôru. Na konci primiešame kúsky čokolády a prelejeme po ceste vo forme.
  3. 3.
    Zvyšok cesta vyvaľkáme, nakrájame na pásiky, ktorými prekryjete povrch koláča v tvare mriežky. Pečieme 15 minút v rúre zohriatej na 200°C , potom znížime teplotu na 180° C a pečieme ešte 40 minút.

Podávanie

Koláč necháme vychladnúť a podávame s vyšľahanou šľahačkovou penou.