Krémové košíčky s ovocím

  • 15.08.2016.
  • Stredne obtiažne
  • 50 min

Malé osviežujúce občerstvenie pripravené s klasickým vanilkovým pudingom a náplňou vytvorenou zo sladkých lieskových orechov a mlieka dozdobte ovocím, ktoré nájdete vo vašej záhrade.

Ingrediencie

  • 275 g polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 žĺtky
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 120 g masla
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 1 Dolcela puding premium bourbon vanilka
  • 500 ml mlieka
  • 150 g mliečnej Lino lady
  • 200 ml smotany na varenie
  • 400 g bobuľovitých plodov (maliny, jahody, černice, ríbezle)

Príprava

  1. 1.
    Múku zmiešame s práškom do pečiva, cukrom (50 g), vanilkovým cukrom, žĺtkami, kyslou smotanou a maslom, ktoré má izbovú teplotu. Vymiesime hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky odležať na cca pol hodinu.
  2. 2.
    Cesto na tenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a potom pomocou formičky vykrajujeme kruhy. Mali by sme ich dostať približne 20
  3. 3.
    Vykrojené cesto poukladáme do formy na košíčky, tak aby sme zakryli dno a okraj formy. Cesto na dne formy popicháme vidličkou.
  4. 4.
    Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 15 minút, aby boli košíčky pekne žlté. Dokým sa cesto pečie, pripravíme si krém.
  5. 5.
    Pudingový prášok zmiešame s trochou mlieka a zvyšným cukrom (30 g). Ostatné mlieko privedieme k varu.
  6. 6.
    Pripravenú zmes vlejeme za stáleho miešania do variaceho sa mlieka a varíme cca 2 minúty. Keď puding zhustne, je hotový a zložíme ho z ohňa. Následne primiešame mliečnu Lino ladu.
  7. 7.
    Vzniknutým krémom naplníme upečené košíčky, dozdobíme ich ovocím a dáme vychladnúť do chladničky.

Podávanie

Dezert necháme v chladničke, dokým ho nebudeme podávať.

Rada

Namiesto formy na košíčky môžete použiť aj plech na muffiny. Takisto môžeme košíčky dozdobiť aj šľahačkou.