Kurací paprikáš

  • 05.02.2018.
  • 4
  • 60 min

Pridajte do tohto skvelého jedla delikátnu údenú papriku, ktorá mu dodá zvláštne čaro.

Ingrediencie

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 100 g cibule
  • 100 g mrkvy
  • 50 g zeleru
  • 100 g čerstvej červenej papriky
  • 1 bobkový list
  • 4 kuracie stehná s kosťou
  • 1 lyžica Podravka ochucovadla
  • 200 g zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžičky mletej údenej papriky
  • 1 lyžica Podravka paradajkového koncentrátu
  • 150 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Príprava

  1. 1.
    Na zahriatom oleji si opražíme najemno nakrájanú cibuľu. pridáme mrkvu nakrájanú na krúžky, zeler a papriku nakrájanú na kocky, bobkový list a všetko krátko opražíme.
  2. 2.
    Kuracie stehná umyjeme, osušíme, potrieme Podravka ochucovadlom a pridáme k zelenine.
  3. 3.
    Podlejeme troškou vody a za stáleho miešania dusíme približne 10 minút na miernom ohni. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, pretlačený cesnak, posypeme údenou paprikou a dusíme ďalších 5 minút.
  4. 4.
    Zalejeme horúcou vodou tak, aby bolo mäso zakryté. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni, dokým nebude mäso uvarené
  5. 5.
    Nakoniec primiešame Podravka paradajkový koncentrát. Takisto primiešame škrob zmiešaný so smotanou a necháme zovrieť.

Podávanie

Podávame posypané mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou s prílohou podľa vašej chuti.