Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Kuracia polievka s brokolicou

  • 16.06.2020.
  • Jednoduché
  • 4
  • 30 min

Kuraciu polievku môžete obohatiť brokolicou a hráškom, lyžičkou tekutého ochucovadla Podravka NATUR, opečeným sezamom a nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Ingrediencie

  • 300 g brokolice
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 200 g kuracieho mäsa
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 100 g hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
  • 1-2 lyžičky tekutého ochucovadlo Podravka NATUR
  • 1 lyžica opražených sezamových semienok
  • petržlenová vňať

Príprava

  1. 1.
    Brokolicu očistite a rozdeľte na menšie kúsky. Stonky nakrájajte nadrobno.
  2. 2.
    Vložte nakrájané kuracie mäso do rozohriateho oleja a krátko opečte. Potom pridajte cca 1 liter vody, soľ a korenie. Keď voda zovrie, pridajte hrášok a nakrájané stonky brokolice. Varte na miernom ohni asi 15 minút. Nakoniec pridajte ružičky brokolice a krátko povarte.
  3. 3.
    Keď je polievka hotová, pridajte tekutú ochucovadlo Podravka NATUR a opražené sezamové semienka.

Podávanie

Teplý vývar posypte pečeným sezamom a nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Rada

Namiesto petržlenu môžete polievku posypať čerstvým kôprom.