Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Nastavenia

Kuracie mäso v aromatickej omáčke

  • 17.09.2018.
  • Jednoduché
  • 6
  • 50 min

Pripravte si kura trošku iným aromatickým spôsobom a ozvláštnite si všedné jedlo.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 100 g cibule
  • 1 kg kuracieho mäsa (krídla, stehná, prsia,...)
  • 25 g Podravky Natur na zlaté kurča
  • 100 g zelenej čerstvej papriky
  • 100 g čerstvých paradajok
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky
  • 100 ml sladkej smotany
  • 1 lyžička hladkej múky

Príprava

  1. 1.
    Na dobre rozohriatu panvicu dáme aj olej a maslo a dozlatista na tom opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
  2. 2.
    Kuracie mäso posypeme Podravkou Natur a opečieme na cibuľke z oboch strán.
  3. 3.
    Pridáme papriku nakrájanú na rezance a paradajky nakrájané na kocky.
  4. 4.
    Posypeme mletou paprikou a prikryté dusíme na miernom ohni. Občasne miešame a podlievame vodou, dokým nie je mäso mäkké.
  5. 5.
    Nakoniec primiešame sladkú smotanu zmiešanú s múkou a krátko povaríme.

Podávanie

Podávame s obľúbenou prílohou (cestoviny, gnocchi,...) a šalátom.

Rada

Ak chcete pripraviť tento druh jedla je dobré odstrániť kožu.