Príprava
-
1.
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky (medailóniky). V miske zmiešame soľ, korenie, kurkumu, biele víno a horčicu, pridáme medailóniky a všetko spolu dobre premiešame. Necháme marinovať asi 30 minút v chladničke.
-
2.
Hrášok uvaríme asi v 400ml vriacej vody, do ktorej sme pridali bujón Podravka. Hrášok aj s troškou vody necháme vychladnúť a ponormým mixérom ho rozmixujeme na pyré.
-
3.
Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a dozlatista ju opražíme. Pridáme cesnak a Lagris ryžu arborio. Podlejeme teplou vodou a za občasného miešania varíme na miernom ohni.
-
4.
Keď je ryža mäkká, pridáme hráškové pyré a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
-
5.
Kuracie medailóniky dáme na rozpálený olej a opečieme dozlatista.