Rešpektujeme vaše súkromie

Používame súbory cookies, aby sme umožnili našej internetovej stránke správne fungovať a neustále zlepšovali naše služby. Ak si želáte neumožniť používanie súborov cookies, niektoré časti tejto webovej stránky sa môžu stat nedostupnými. Viac informácií nájdete v Podmienkach používania.

Typy cookies: Technické, Marketingové

Typy cookies: Technické, Marketingové
Nastavenia

Kuracie prsia plnené Ajvarom v zamatovej omáčke

  • 24.10.2019.
  • Jednoduché
  • 4
  • 35 min

Tajomstvo tohto chutného jedla sa skrýva v náplni... všetko ostatné je na našej fantázii.

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsia (600g)
  • 1 lyžica Podavka Natur na zlaté kurča
  • 50 g škrobu
  • 50 ml oleja
  • 1 lyžička ochucovadla Podravka
  • 1 dcl smotany na varenie
  • petržlenová vňať
  • PLNKA:
  • 50 g klobásy
  • 2 lyžice jemného Ajvaru Podravka
  • 1 lyžica strúhanky
  • 1 vajce

Príprava

  1. 1.
    Kuracie prsia posypeme Podravkou Natur na zlaté kurča a necháme marinovať 15 až 30 minút.
  2. 2.
    Klobásu si nakrájame na malé kúsky, pridáme ajvar, strúhanku a vajce. Všetko spolu zmiešame a vytvoríme plnku.
  3. 3.
    Každý kúsok kuracieho mäsa trochu narežeme, aby sme urobili otvor, ktorý naplníme pripravenou plnkou.
  4. 4.
    Naplnené kuracie mäso obalíme v škrobovej múke a opražíme na horúcom oleii zo všetkých strán. Podlejeme vodou, pridáme ochucovadlo Podravka a dusíme približne 10 minút.
  5. 5.
    Nakoniec pridáme smotanu, potom všetko krátko prevaríme a posypeme petržlenovou vňaťou.

Podávanie

Podávame so zemiakovými kroketami.

Rada

Okrem smotany môžete do omáčky pridať 1-2 lyžičky horčice.