Kuracie prsia plnené ajvarom

  • 08.05.2014.
  • Stredne obtiažne
  • 4
  • 40 min

Vyskúšajte tento chutný recept a nechajte sa príjemne prekvapiť perfektnou rovnováhou chutí, rovnako ako aj oku lahodiacim vzhľadom šťavnatého kuracieho steaku na vašom tanieri.

Ingrediencie

  • 600 g kuracích pŕs (4 plátky)
  • 1 lyžica Podravky ochucovadla
  • 50 g hladkej múky
  • 50 ml oleja
  • 50 ml bieleho vína
  • 1 kocka Podravka slepačieho bujónu
  • 100 ml smotany na varenie
  • Na plnku:
  • 2 lyžice jemného Ajvaru Podravka
  • 1 lyžica strúhanky
  • 50 g jarnej cibuľky
  • 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 vajce

Príprava

  1. 1.
    Pomocou ostrého noža narežeme dutinu do stredu kuracích pŕs a posypeme ich Podravka ochucovadlom.
  2. 2.
    Na prípravu plnky v miske zmiešame Ajvar Podravka, strúhanku, vajce, najemno nasekanú jarnú cibuľku a petržlenovú vňať.
  3. 3.
    Kuracie prsia naplníme pomocou cukrárenského vrecka Ajvarovou zmesou a uzavrieme špáradlom.
  4. 4.
    Naplnené kuracie prsia obalíme v múke a opečieme na oleji. Podlejeme bielym vínom, pridáme trochu vody a slepačí bujón a necháme na miernom ohni povariť približne 10 minút.
  5. 5.
    Na dokončenie omáčky pridáme smotanu a spolu krátko povaríme.

Podávanie

Tieto kuracie prsia plnené plnkou z Ajvaru podávame s haluškami, gnocchi alebo cestovinou podľa vlastnej chuti.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 768 / 3.210 - -
Tuky g 53,61 - -
- Nasýtené mastné kyseliny g 1,46 - -
Sacharidy g 22,55 - -
Vláknina g 265,23 - -
Bielkoviny g 46,15 - -
Soľ g 3,88 0 0
Vitamín A μg 1.185,09 30 24
Vitamín D μg 71,99 36 36
Niacín mg 25,36 181 127
Kyselina pantoténová mg 2,04 29 29
Draslík (K) mg 678,62 18 18
Vápnik (Ca) mg 331,19 33 33
Fosfor (P) mg 549,29 69 69

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)