Kuracie stehná v zamatovej omáčke

  • 12.12.2016.
  • Jednoduché
  • 4
  • 40 min

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Ingrediencie

  • 6 - 8 kuracích stehien bez kosti
  • 1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
  • 3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
  • 2 lyžice oleja
  • pár lístkov šalvie
  • červená cibuľa
  • 100 ml sladkého bieleho vína
  • 70 ml smotany na varenie

Príprava

  1. 1.
    Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  2. 2.
    Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  3. 3.
    Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  4. 4.
    Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  5. 5.
    Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Podávanie

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Rada

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.