Kuracie tyčinky v kečupe

  • 09.10.2006.
  • Stredne obtiažne
  • 6
  • 25 min

Kuracie mäso si svojou neodolateľnou chuťou a mnohými chutnými kombináciami znovu a znovu vydobíja miesto na našich jedálnych lístkoch. Namáčaním do kečupu, curry a Podravky ochucovadla pikant, na veľké potešenie všetkých členov rodiny, znovu vytvoríte niečo nové.

Ingrediencie

  • 1 kg kuracích rezňov
  • 1 lyžica Podravka pikant
  • olej na praženie
  • Omáčka:
  • 200 ml jemného kečupu
  • ½ lyžičky curry korenia
  • 1 lyžica Podravka pikant

Príprava

  1. 1.
    Kečup zmiešame s curry korením a Podravka ochucovadlom pikant. Zmes necháme odstáť na chladnom mieste asi jednu hodinu.
  2. 2.
    Kuracie rezne nakrájame na hrubšie tyčinky a posypeme ich Podravka ochucovadlom pikant.
  3. 3.
    V panvici na horúcom oleji opražíme kuracie tyčinky a potom ich vyberieme na pijavý papier, aby odsal nadbytočný tuk.

Podávanie

Na väčší servírovací tanier položíme malú misku s omáčkou. Okolo malej misky poukladáme upražený chlieb, slané tyčinky a pražené kuracie tyčinky.

Rada

Takto pripravená omáčka môže prikrytá stáť v chladničke niekoľko dní.

Energetické a výživové hodnoty

Energetické a výživové hodnoty sú vypočítané na jednu porciu (t.j. na 1 osobu). V prípade dezertu sú energetické a výživové hodnoty vypočítané na 100 g.

Živiny Jednotka miery Množstvo Ž RDA (%) M RDA (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 462 / 1.931 - -
Tuky g 31,09 - -
Sacharidy g 9,85 - -
Vláknina g 0,46 - -
Bielkoviny g 35,44 - -
Soľ g 3,79 0 0
Vitamín A μg 489,89 12 10
Vitamín D μg 20,00 10 10
Vitamín E mg 13,11 60 60
Niacín mg 23,71 169 119
Draslík (K) mg 535,84 14 14
Fosfor (P) mg 304,70 38 38
Magnézium mg 49,63 17 12

* RDA vychádza z dennej dávky pre ženy (2000 kcal) a pre mužov (2900 kcal) vo veku od 25 do 50 rokov. (Zdroj: RDA správy - Makroživiny, Zložky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D a Podravka d.d.)